APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
Srednje škole - Plan za 2012!!
Srednje škole - Plan za 2012!!
Tijekom studenog dogovorili smo aktivnosti sa učenicima za iduću godinu

U četvrtak 25.11. susreli smo se pa djelatnicima poljoprivredno-obrtničke (eko-škole) u Đakovu. Odlučili smo učenike uključiti u praktičan rad na konkretnom području dobre poljoprivredne prakse - kroz zadatak koji bi približio tematiku i poslužio kao uvod u daljnje bavljenje područjem.

Kako je jesen bila izuzetno suha i prošli su rokovi sjetve za moguće demonstracijsko polje, odlučili smo organizirati radionicu analiziranja vode koja se konzumira u domaćinstvima učenika.Taj događaj bit će svojevrsni uvod u daljnje aktivnosti. U školi u Vinici već su zasijana pokusna polja, ali ćemo i tamo provesti radionicu analiziranja vode koju bi vodili sami učenici i tako se približili problemu nitrata. Nakon toga prijeći ćemo na nadogradnju kroz nove događaje.

Važna aktivnost koju smo dogovorili je i anketiranje učenika. Naime, uz anketiranja koje u svrhu ocjene projekta provodimo nad našim proizvođačima, odlučili smo takvu mogućnost provesti i sa učenicima. Time želimo saznati više o znanju i razmišljanju onih koji će za nekoliko godina biti nositelji poljoprivrede u RH.

U obje škole uspjeli su nas oduševiti svojim entuzijazmom. Sastancima su prisustvovali u Đakovu: Mirko Čurić, ravnatelj, te profesori Sanja Malević, Drago Smojo, Ivan Krišto, Krunoslava Papuga, Ivan Išasegi. U Vinici su sa nama bili Rajka Tršinski, ravnateljica te profesor Miljenko Martinčević. ispred APCP sastancima su nazočili Slaven Aljinović, savjetnik za monitoring APCP, Hrvoje Horvat koordinator APCP, Gordana Brečak voditeljica za VŽ te Davor Antinac voditelj za OBŽ. 

 

 

 

/upload/tbl_novosti/djakovo_aljinovic_horvat_apcp_143313.jpg
PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA