APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
Predavanje u APPRRR
Predavanje u APPRRR
Naš djelatnik, g. Bonoventure Nikolić, uz pomoć gđe Ane Draženović također članice tima, održao je predavanje o nitratnoj direktivi djelatnicima Agencije za plaćanja u poljoprivredi

U petak, 4. studenog u prostorijama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, savjetnik dipl.oec. Bonoventure Nikolić, održao je prezentaciju na temu Nitratne direktive.

Mala dvorana, bila je pretijesna za sve znatiželjne djelatnike, koji su čak i vlastite stolice donosili zbog nedostatka sijedećih mjesta. Predavanje je bilo namijenjeno djeltanicima Sektora strukturne potpore, a predavanje je trajalo oko 90 min. Između ostalih, bile su prisutne i direktorica Sektora za strukturnu potporu, te voditeljice odjela ekonomskih analiza, tehničke analize, odjela odobrenja projekata, odjela za isplate, te odjela za nacionalna plaćanja.
Djelatnici su pozorno i sa zanimanjem pratili predavanje, nitko nije niti zijevnuo, bilo je puno pitanja, čak se pokrenula i rasprava.

Prezentacija se sastojala od tri dijela. Prvi dio je bio posvećen Nitratnoj direktivi (definicija, ciljevi i zahtjevi), te implementaciji direktive u RH, gdje se djelatnike upoznalo i sa radom našeg tima, te u kojoj je fazi naš projekt. Ovaj dio predavanja je izazvao i najviše polemike, djelatnike je zanimalo kako i kada će se proglasiti zone osjetljive na nitate u RH, te imamo li saznanja hoće li to biti prostor cijele Republike, ili samo određena područja. Na to pitanje pomoći će odgovoriti i izuzetno važna studija koju upravo pokrećemo sredstvima našeg projekta.

Drugi dio predavanja odnosio se na tehnologije tretiranja i management organskog gnojiva, gdje se htjelo ukazat kako postoji više načina zbrinjavanja organskog gnojiva, te na raznovrsnost strojeva i na njihovu višestruku korist kako bi ih se potaklo da se kroz IPARD financiraju i ostale tehnike zbrinjavanja. Zadnji dio predavanja bio je promotivni film M-Wasser, o snabdijevanju i održavanju vodovodnog sustava u Münchenu, kojeg je APCP tim imao priliku posjetiti na studijskom putovanju.


Predavanje se završilo pljeskom i željom da se ideja o prezentacijama nastavi,

Ana Draženović
 

/upload/tbl_novosti/dsc00627_165938.jpg /upload/tbl_novosti/dsc00638_1701.jpg
PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA