APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
GEF konferencija, Dubrovnik - susret za sjećanje
GEF konferencija, Dubrovnik - susret za sjećanje
Od 16.-20.listopada 2011. održana je 6. međunarodna konferencija GEF projekata na kojoj smo nastupili kao projekt domaćin

U predivnom ambijentu hotela Valamar Lacroma na Babinom Kuku u Dubrovniku, održana je 6. međunarodna konferencija GEF projekata u području zaštite vode. Konferenciji smo prirustvovali u timu: Hrvoje Horvat - voditelj APCP projekta i Biljana Požgaj Rubinić, voditeljica odsjeka za WB projekte. 

Nakon turbulernte noći uoči prvog dana - nakon što smo okusili sve draži letenja po Dubrovačkoj buri, izvanredno sletanje u Splitu, pa 4 sata neplaniranog putovanja busom -  imali smo zapravo vrlo uspješan dan. Pred prepunom dvoranom gostiju iz cijeloga svijeta predstavili smo rezultate projekta i učestvovali na novinskoj konferenciji. Bilo je zanimljivo vidjeti kako se i u okruženju puno većih projekata i programa brojni gosti i pripadnici medija interesiraju za naš APCP.
Rad se nastavio kroz brojne odvojene radionice koje se se odvijale u prikladnim manjim dvoranama - stručna pitanja zaštite ekosustava, razmjene informacija, online-zajednice GEF projekata, suradnje sa političkim akterima i lokalnom zajednicom, nove metode u nutrient managementu itd.

Drugi dan proveli smo na otoku Mljetu, u posjeti tamošnjem projektu pročišćavanja otpadnih voda, što je bila samo jedna od 5 opcija radnih posjeta domaćim projektima u bližoj okolici. Dan 3. iznova je bio zanimljiva kombinacija plenarne sjednice sa mnoštvom odvojenih, stručnih radionica.

Ukupno, za nas je ovo bila prilika za slušanje, učenje i razmjenu. Govoreći globalno i ova je konferencija dodala činjenice i dokaze da se svijet savija pred novim izazovima i neodgovorenim pitanjima. Ipak, predstavljanje svega što je napravljeno u zadnjih 20 god daje nadu u daljnja postignuića i obvezu za još većom ulogom GEFa u očuvanju okoliša u budućnosti.

/upload/tbl_novosti/dubrovnik_94934.jpg
PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA