APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
6. GEF međunarodna konferencija o vodama
6. GEF međunarodna konferencija o vodama
Od 17. do 20. listopada APCP će učestvovati na 6. bienalnoj konfernciji o vodama koja će obuhvatiti sve voditelje GEF projekata diljem svijeta, predstavnike vladinih i nevladinih institucija i različitih tvrtki partnera

Kao projektu koji je financiran sredstvima Globalnog fonda za okoliš (GEF) veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti Vas da će se od 17 - 20 listopada upravo u Hrvatskoj, u Dubrovniku održati 6. GEF bijenalna međunarodna konferencija o vodama (http://iwlearn.net/)
Svečana večera i proslava 20 godina međunarodnog rada GEFa održat će se 19. listopada, a posebne radionice za voditelje projekata od 15-16 listopada. Tijekom konferencije posebno će biti predstavljeni i rezultati našeg projekta.

Ukratko, što je GEF i koja su njegova područja interesa?

Globalni fond za okoliš (GEF) - www.thegef.org, ujedinjuje 182 članova vlada u suradnji s međunarodnim institucijama, nevladinim organizacijama i privatnim sektorom - u cilju rješavanja globalnih pitanja zaštite okoliša. Kao neovisna financijska organizacija, GEF osigurava potporu zemljama u razvoju i zemljama s gospodarstvima u tranziciji kroz projekte vezane za biološku raznolikost, klimatske promjene, međunarodne vodame, eroziju tla, ozonski omotač i organska onečišćenja. Svi ovi projekti korisni su globalnom okruženju, povezuju lokalne, nacionalne i globalne ekološke izazove u promicanju održivog življenja,

Za GEF međunarodne vode (GEF IW) žarišno područje je prekogranična suradnja u pitanjima voda, kao što su zajednički riječni bazeni, jezera, podzemni i veliki morski ekosustavi. GEF IW portfelj obuhvaća do sada 170 projekata u vrijednosti od oko 1,2 milijarde USD. U GEF darovnice ulaže 149 različitih zemalja diljem svijeta a u sklopu sufinanciranja investicija ostvarena je ukupna potpore od oko 5 milijardi američkih dolara. Po svemu sudeći, od osnutka 1991. GEF IW portfelj proizveo je izvrsne rezultate i iskustva koja mogu biti globalno nastavljena u vidu novih projekata. 

Što je IWC6 konferencija, njeni ciljevi i teme?
 
Šesta GEF bijenalna međunarodna konferencija o vodama, kao i prethodne IW konferencije, bit će svojevrsno učenje kroz razmjenu iskustva i prezentaciju projekata. Tijekom konferencije sudionici će ne samo sumirati napredak koji je postignut, već će pogledati i u budućnost programa unutar i izvan fokusnih područja.

Opći cilj konferencije je omogućiti međusektorsku razmjenu iskustava. Također će se pokušati dati odgovore i savjete na pitanja iz postojećeg portfelja IW i tako pomoći u izgradnji kapaciteta sudionika u upravljanju i tehničkim područjima.
 
Konferencija će biti organizirana pod sloganom "Raising the Bar: 20 Years of GEF Transboundary Water Results", te će se fokusirati na razmjenu znanja po pitanju upravljanja vodama i rezultatima nakon 20 godina intervencija. Osim navedenog konferencija također ima za cilj promicanje javno-privatnog partnerstva u potpori boljeg upravljanja vodama i identifikaciju modaliteta za njihov razvoj.

http://iwlearn.net/
  
 

PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA