APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
Poljoprivredna škola iz Đakova u programu projekta
Poljoprivredna škola iz Đakova u programu projekta
Novi učenici u primjeni "dobre poljoprivredne prakse"

U Đakovu 05.04.2011. u Obrtničkoj školi A. Horvata održan je sastanak djelatnika škole i projekta. Cilj sastanka bio je priprema suradnje u popularizaciji mjera dobre poljoprivredne prakse,koje nisu štetne za okoliš.

Mjere su od izuzetne važnosti kako za učenike,tako i za zaštitu okoliša od onečišćenja koja proizlaze iz poljoprivredne proizvodnje. Konkretno, riječ je o pokrovnim usjevima,koji će biti usijani na površinama Obrtničke škole. Kroz dan polja pokrovnih usjeva prikazati će se prednosti zaoravanja nadzemne zelene mase,koje su od višestruke koristi za očuvanje vode, tla i okoliša,kao i za učenike jer će i sami primjenjivati iste na svojim gospodarstvima.

Jedna od tema je bila i mogućnost besplatne analize vode na nitrate,koja će također biti prezentirana učenicima škole u sklopu APCP, jer je edukacija mladih najbolji put u shvaćanju za dobrobit okoliša, kao i put u boljem razumijevanju u društvu.

Školu trenutno pohađa 160 učenika poljoprivrednog usmjerenja,od poljoprivrednih tehničara općeg,biljnog i stočarskog smjera.

Od Ministarstva gospodarstva,rada i poduzetništva dodijeljeno je priznanje Obrtničkoj školi Đakovo za „Najbolju školu“ što je dovoljan motiv da edukacijom mladih možemo postići dobre rezultate u njihovom budućem radu.

 
PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA