APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
Vukovarsko-srijemska županija za korisnike APCP
Vukovarsko-srijemska županija za korisnike APCP
Institucije Vukovarsko-srijemske županije pomažu potencijalnim korisnicima projekta

U Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je u petak, 18. ožujka praktična radionica za korisnike APCP projekta. Radionicu je organizirao Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskog prostora u suradnji s Upravnim odjelom za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, predstavnicima Croatia banke d.d., te APCP timom. Uz organizatore, sudionici radionice bili su poljoprivredni proizvođači koji se pripremaju za natječaj Projekta, savjetnici za stočarstvo Hrvatske poljoprivredne komore, te predstavnici jedinica lokalne samouprave.
U pripremi za natječaj fonda, koji završava 25. lipnja, dakle već za tri mjeseca, stočari se susreću s različitim preprekama – nedostatkom financijskih sredstava, nedovoljno brzom izmjenom prostornih planova, sporim kretanjem dokumenata u administrativnom postupku, ukratko, nekome negdje „zapinje“. Stoga je ovaj skup organiziran s ciljem sagledavanja konkretne situacije svakog pojedinog potencijalnog korisnika fonda, uz upućivanje na daljnje korake u pripremi radi ishođenja potrebne dokumentacije prije zatvaranja natječaja i iskorištenja mogućnosti ostvarivanja bespovratnih sredstva u iznosu do 450.000 kuna, kako je na samom početku naglasio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, gospodin Andrija Matić, .
Prisutne su pozdravili župan Vukovarsko-srijemske županije, gospodin Božo Galić, te dožupan gospodin Željko Cirba, naglasivši važnost ispunjavanja temeljnih uvjeta za iskorištenje sredstava iz aktualnih pretpristupnih i budućih strukturnih fondova, pri čemu se poljoprivrednici uvijek mogu i trebaju osloniti na županiju i njene institucije. Potom su stočari pojedinačno iznijeli konkretne aktualne probleme koji ih sprječavaju u bržoj pripremi za natječaj APCP fonda. Pročelnica upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, gospođa Silvana Tvrz ponudila je pomoć u bržem rješavanju administrativnih zapreka, a u rješavanju financijskih poteškoća u procesu legalizacije postojećih stočarskih objekata pomoći će županijski krediti s vrlo povoljnim uvjetima. Naglašena je i potreba brže izmjene nekih prostornih planova, a bila je to i prilika za međusobno upoznavanje upravo ove skupine poljoprivrednih proizvođača radi razmjene znanja i iskustva.
Ova objedinjena potpora županijskih institucija ubrzat će pripreme stočara za natječaj, te tako omogućiti bolje iskorištavanje bespovratnih sredstava APCP fonda, jer povrat od čak 75% vrijednosti investicije za odlagališta za stajski gnoj i odgovarajuće opreme značajno će pomoći stočarima u provedbi mjera dobre poljoprivredne prakse, te ujedno očuvanju financijskih sredstava u sadašnjoj, vrlo zahtjevnoj situaciji u poljoprivredi.
 

/upload/tbl_novosti/vinkovci_katrin_gnjidic_124730.jpg /upload/tbl_novosti/vinkovci_legalizacija_124738.jpg
PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA