APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
Predavanje o  APCP projektu u Varaždinu
Predavanje o APCP projektu u Varaždinu
Udruga kozara i Savez udruga u suradnji sa projektom

Predavanje je organizirala predsjednica udruge kozara Varaždinske županije gđa. Nada Blaži, u suradnji s tajnicom saveza udruga gđom. Marijom Dvekar Vusilović dipl. oec. Predavanje o radu APCP projekta, uz informiranje o osnovama Višestruke sukladnosti, Natura 2000 i Dobroj poljoprivrednoj praksi održala je voditeljica projekta kontrole onečišćenja u poljoprivredi Gordana Brečak mag.ing.agr.

Na predavanju su korisnici upoznati s novostima u izravnim plaćanjima u poljoprivrednoj proizvodnji te uvjetima vezanim za zaštitu okoliša, zdravlje ljudi, životinja i biljaka, te dobrobiti životinja obuhvaćeni novim pravilnikom kao i uvjeti vezani za dobru poljoprivrednu  i okolišnu praksu. Također su poljoprivrednici upoznati i da će morati voditi „Evidencijske liste o uporabi sredstava za zaštitu bilja“ i dr., te da se  liste mogu dobiti u Područnom odjelu Hrvatske poljoprivredne komore (POHPK) Varaždinske županije, kao i u savezu udruga Varaždinske županije, gdje će im se objasniti što i kako evidentirati. Poljoprivrednici su također obaviješteni da inspekcija već vrši kontrolu na terenu.

Na samom predavanju je pokazan veliki interes od strane poljoprivrednika. Rasprava je trajala gotovo 3 sata te smo morali i napustiti dvoranu zbog zakazanog drugog predavanja. Unatoč tome rasprava se nastavila u uredu tajnice.
 

Gordana Brečak, mag. ing. agr.
Voditelj projekta APCP za Varaždinsku županiju
 

PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA