APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
Zgoda sa zimskih predavanja
Zgoda sa zimskih predavanja
Kako je analiza bunarske vode ispraznila dvoranu za predavanje

I ove godine održavaju se tradicionalna zimska predavanja savjetodavne službe u Vukovarsko-srijemskoj županiji: od Bošnjaka i Andrijaševaca, Privlake, Otoka, Vrbanje, Lovasa, Starih Mikanovaca, Ivankova, Štitara i Babine Grede, preko Nuštra, Markušice, Gradišta, Cerne, Bapske, Nijemaca, Lipovca, Gunje, Drenovaca, Račinovaca, Rajevog Sela, Posavskih Podgajaca, Tordinaca, Mirkovaca, Jarmine, Markušice, Vođinaca, do Starih Jankovaca, Tompojevaca, Petrovaca, Negoslavaca, Berka, Borova, Sotina, Tovarnika...

Teme su vezane uz zahtjeve za ostvarivanja poticaja putem AGRONET-a, novosti u zakonodavstvu, vođenje evidencije sredstava za zaštitu bilja, mjere dobre poljoprivredne prakse i uvjete višestruke sukladnosti, dok stručne teme obuhvaćaju zaštitu voćaka od bolesti i štetnika, prednosti i nedostatke različitih metoda obrade tla, te mogućnosti poboljšanja kvalitete vode i tla u okviru projekta kontrole onečišćenja u poljoprivredi.

Na predavanjima predstavljamo i mogućnost besplatne analize vode na nitrate, što je poljoprivrednicima uglavnom vrlo zanimljivo. Pritom su moguća i neka iznenađenja...

Evo jednog kratkog prikaza: predavanje je u punom jeku, poljoprivrednici pažljivo slušaju, ono najvažnije i zapisuju, komentiraju novosti, uglavnom – aktivno prate. I tako dolaze na red i novosti sa APCP projekta. Svi su već puno čuli i znaju o nama ali ipak, mislim – uz puno novih slika gradnje, usjeva, putovanja, zanimljivih podataka, besplatne analize vode – valjda im neće biti jako dosadno. Ali…ubrzo ustaju dvojica i odlaze van. Nakon njih još jedan, pa još dvojica… Zabrinuto pogledavam prema kolegicama – pa zar je baš tako strašno? Kolegice sliježu ramenima u smislu – tko bi znao! I tako, upnem se ja, malo ubrzam, ubacim još slika, pa podatak koliko nitrata može biti u kojoj salati, sve ne bi li malo zainteresirala one koji su još ostali. U jednom trenutku zgleda da mi uspijeva, pada mi kamen sa srca. Tek, nešto kasnije – otvaraju se vrata, ulaze oni „nezadovoljni“ poljoprivrednici – vraćaju se, ali s bocama punim vode! 
Kad su čuli što se nudi, odlučili su na licu mjesta iskoristiti mogućnost besplatne analize vode na nitrate i začas skoknuli po vodu iz svojih bunara!
I tako se ovaj nesporazum riješio na najbolji mogući način, a svoje predavanje ne moram brisati s računala.
 

Katrin Gnjidić, APCP suradnica za nitrate
HPK  Vukovarsko-srijemske županije

 

/upload/tbl_novosti/dsc09892_174250.jpg /upload/tbl_novosti/dsc09894_174317.jpg
PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA