APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
Vukovarsko-srijemska županija i APCP u novoj medijskoj kampanji
Vukovarsko-srijemska županija i APCP u novoj medijskoj kampanji
Snimanje televizijskog serijala za poljoprivredne proizvođače

Suradnja projekta APCP i Vukovarsko – srijemske županije dovela je do nove značajne aktivnosti na istoku Hrvatske. Još u studenome prošle godine održan je sastanak projektnog tima i pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu g. Matića na kome je dogovorena organizacija snažne medijske kampanje u svrhu još boljeg informiranja proizvođača o novim uvijetima gospodarenja.

U utorak 4. siječnja, na inicijativu i u organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima je održan skup predstavnika svih institucija i organizacija koje se bave poljoprivredom na ovom području, s ciljem pripreme niza TV priloga aktualne poljoprivredne tematike koji će se emitirati na Vinkovačkoj Televiziji.

Mala županijska vijećnica bila je gotovo premala za sve sudionike skupa – predstavnike Upravnog odjela za poljoprivredu, Hrvatske poljoprivredne komore, Hrvatske poljoprivredne agencije, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, Hrvatske gospodarske komore, Županijske veterinarske i poljoprivredne inspekcije, Razvojne agencije, predsjednike udruga proizvođača goveda i svinja, te predstavnice Vinkovačke Televizije. Prisutne je srdačno pozdravio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, gospodin Andrija Matić, zaželjevši im na početku ove godine puno uspjeha u radu. Osvrnuvši se na trenutno stanje u poljoprivredi, istaknuo je da su u postupku prilagodbe hrvatskog zakonodavstva predstojećem ulasku u EU doneseni mnogi propisi u relativno kratkom razdoblju, koje poljoprivrednicima treba približiti i pojasniti na konkretnim primjerima, kako bi ih što uspješnije mogli provesti u praksi.
Budući da u ovom zimskom razdoblju poljoprivrednici imaju više vremena za edukaciju, upravo je sada idealno vrijeme za predstavljanje novih informacija tradicionalnim zimskim predavanjima, kako „uživo“ na skupovima poljoprivrednika, tako i u medijima. Dogovoreno je snimanje desetak tematskih cjelina koje bi se kao zasebni prilozi emitirali jednom tjedno u udarnom terminu ponedjeljkom uvečer, a bile bi prikazane i u sklopu poljoprivredne emisije „Zlatna dolina“, te u dnevniku Vinkovačke Televizije, a prenosit će ih i lokalne radio-postaje. Kao uvod u seriju emisija, bit će predstavljeno ustrojstvo i područje djelovanja različitih službi vezanih uz poljoprivredu, kako bi se korisnici mogli obratiti pravoj osobi na odgovarajućem mjestu, i u najkraćem mogućem roku dobiti potrebnu informaciju ili uslugu.

Teme koje će uslijediti bit će vezane uz promjene u načinu ostvarivanja poticaja, provedbu dobre poljoprivredne prakse u ratarstvu, stočarstvu, voćarstvu, vinogradarstvu, zaštiti tla, zraka i vode, zdravlja životinja i sigurnosti hrane. U svakoj emisiji gostovat će po tri stručnjaka za određeno područje, a gledatelji će se moći i izravno uključivati u razgovor. Početak snimanja emisija predviđen je za idući tjedan.
Svjesni važnosti širenja informacija do krajnjih korisnika i poboljšanja postojećeg stanja na tom području, svi sudionici su svojim aktivnim pristupom pridonijeli uspješnosti ovog pripremnog skupa. Tijekom rasprave govorilo se o iskustvima drugih zemalja u provedbi zajedničke poljoprivredne politike, nekim još neriješenim preprekama za ostvarivanje sredstava iz pretpristupnih fondova EU, kao što su primjerice nedostatak građevinskih dozvola stočarskih objekata, te mogućim načinima njihovog rješavanja. Za nekoliko dana uži tim čelnika pojedinih službi dogovorit će detalje predstojećih emisija i krenuti u provedbu, odnosno snimanje.
 

I poruka za kraj: budite informirani - gledajte Vinkovačku TV!

Katrin Gnjidić,
suradnik za nitrate pri Područnom odjelu HPK Vukovarsko srijemske županije

/upload/tbl_novosti/agriculture_pollution_control_project_v_163624.jpg /upload/tbl_novosti/agriculture_pollution_control_h_163755.jpg
PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA