APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
Vukovarsko-srijemska županija - posjet Odjelu za poljoprivredu i Poljoprivredno-šumarskoj školi
Vukovarsko-srijemska županija - posjet Odjelu za poljoprivredu i Poljoprivredno-šumarskoj školi
Nove inicijative u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Dana 16.11.2010. u sklopu redovitih aktivnosti APCPa posjetili smo Ured za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije i pročelnika gospodina Andriju Matića. Prilikom posjete predstavili smo trenutno stanje projektnih aktivnosti od kojih smo izdvojili - sve više aplikacija na Investicijskom fondu, uspješnu sezonu zasijavanja površina za demonstraciju dobre prakse u ratarstvu, početak suradnje sa Osječkim i Zagrebačkim poljoprivrednim fakultetom, završetak izrade edukativnog i promotivnog materijala itd.

Istakli smo da osim osnovnih obveza projekta koje se ispunjavaju sa uspjehom, postoji stalna želja i pokušaj da se projekt nadogradi, da se poduzmu dodatne aktivnosti i tako proširi obuhvat djelovanja. Pročelnik Matić istaknuo je kako i Županija vidi veliku potrebu da se što više proizvođača informira i educira oko nadolazećih promjena u proizvodnji. Konkretno je predložio da se u idućih nekoliko mjeseci provede snažna informativna kampanja koja bi obuhvatila sve značajne i bolne teme koje su proizašle u tom procesu. Dogovoreno je da se u što skorijem periodu donese konkretan plan dotične kampanje koja će se odvijati zajedno sa edukacijom koju provodi projekt. Županija Vukovarsko-srijemska na čelu sa g. Matićem kvalitetno surađuje sa projektom od samog početka tako da smo se rastali u uvjerenju da ćemo i u ovoj aktivnosti imati odličnu suradnju. Posjetu su osim pročelnika Matića prisustvovali g. Slaven Aljinović odgovoran za monitoring i evaluaciju, gđa Katrin Gnjidić županijska voditeljica projekta te Hrvoje Horvat koordinator projekta.

U drugom dijelu dana posjetili smo Poljoprivredno-šumarsku školu u Vinkovcima. Tamo je pred timom profesora predstavljen projekt kao i legislativa koja se odnosi područje DPP. Predložili smo da se i škola uključi u edukaciju i demonstriranje DPP kroz zasijavanje pokrovnih usjeva što je načelno prihvaćeno. Dogovoren je nastavak razgovora kako bi se pripremili za nadolazeću sezonu.
 

PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA