APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
Monitoring i evaluacija projekta (M&E)
Monitoring i evaluacija projekta (M&E)
U tijeku je analiza treće, završne ankete proizvođača provedene na cijelom teritoriju RH. To je jedan od preduvijeta za dovršetak konačne ocjene projekta.

Kako bi se postigao željeni učinak, stalni nadzor i analiza rezultata bili su od najveće važnosti za rad projekta. U sklopu tzv. M&E komponente projekta, zaposlen je i vanjski stručnjak koji je imao zadaću pomoći u postavljanju sustava i izvještavati o stanju komponente.

Od prvog sastanka tima dogovorena su pravila međusobnog dnevnog i tjednog informiranja i izvještavanja. Plan rada donosio se na zajedničkim sastancima - prvo na razini kvartala. Sa te razine razrađen je plan za svaki mjesec koji se prenosio na razinu radnog tjedna. Tako je svaki član tima imao stalnu informaciju o najvažnijim ciljevima za širi period, ali i postavljene konkretne radne zadatke za pojedini tjedan. Unutar tjedna, koliko je to bilo moguće, svatko je imao slobodu planiranja optimalnog rasporeda, prema specifičnim okolnostima.

Kod završne ocjene projekta u velikoj mjeri koriste se podaci dobiveni anketiranjem poljoprivrednih proizvođača. Do sada su provedene 3 ankete na više od 2000 ispitanika, od kojih je zadnja upravo završena i u tijeku je analiza rezultata. Usporedba svih podataka dat će potreban uvid u stanje pojedinih kriterija ocjene, a rezultati će biti objavljeni tijekom predstojeće konferencije. Ankete imaju i dodatnu vrijednost jer su potencijalni izvor važnih informacija za zainteresirane institucije. 

Iskustvo je pokazalo je da nadzor i ocjena rezultata nisu samo formalne aktivnosti kojima se ispunjavaju zahtjevi donatora. To su moćni alati kojima se postiže bolji nadzor nad zbivanjima, adekvatna informiranost tima i fokusiranost prilikom dovršetka zadataka sa vremenskim ograničenjem. 

PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA