APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
Kreće studija za pripremu poljoprivredno okolišnog programa!
Kreće studija za pripremu poljoprivredno okolišnog programa!
Projekt APCP financira studiju koja će pomoći brži razvoj poljoprivredno-okolišnog programa Republike Hrvatske.

U srijedu, 21. ožujka 2012., u prostorijama Ministarstva poljoprivrede održan je prvi operativni sastanak u provedbi studije "Procjena mogućnosti provedbe poljoprivredno-okolišnog programa".

Studiju će provoditi austrijski konzorcij "WPA" koji je odabran na međunarodnom natječaju, a koji okuplja najpoznatije austrijske stručnjake u dotičnom području.
S obzirom da je upravo Austrija jedna od zemalja sa izuzetno visokom razinom provedbe poljoprivredno-okolišnih mjera, vjerujemo da će ova aktivnost poslužiti kao dodatna potpora skorom razvoju tog važnog dijela hrvatske poljoprivrede. Sastanku su nazočili članovi tima WPA te predstavnici ključnih institucija u provedbi: MZOIP, HPA, PK, AP, HCPHS, Agronomski fakultet u Zagrebu, Poljoprivredni fakultet u Osijeku.

Rezultati studije biti će objavljeni tijekom srpnja 2012. kada će moći biti korišteni u formiranju politike i dizajniranju sveobuhvatnog programa. S obzirom na strukturu budućih raspoloživih sredstava EU, poljoprivredno-okolišne mjere od velikog su značenja za žitelje ruralnih područja, za koje mogu predstavljati i znatne nove prihode.

PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA