APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
Pripreme učenika za eko kviz u Županji
Pripreme učenika za eko kviz u Županji
U sklopu pripreme za natjecanje učenici srednje ekonomske škole u Županji zajedno sa timom APCP analizirali su uzorke bunarske vode i obrađivali teme dobre poljoprivredne prakse

Početak drugog polugodišta u osnovnim i srednjim školama razdoblje je održavanja školskih i županijskih natjecanja i kvizova iz raznih područja – biologije, kemije, matematike, geografije, stranih jezika, ali i poznavanja prirodnih ljepota naše županije i cijele Hrvatske. Tako se i učenici prvog razreda srednje ekomske škole u Županji pod vodstvom profesorice Mirjane Lermajer i profesora Darka Relje pripremaju za sudjelovanje na eko-kvizu koji će se održati 5. ožujka.

U okviru kviza učenici predstavljaju rezultate svog vlastitog istraživanja vezanog uz zaštitu prirode i okoliša. Ovog puta odlučili su se za temu nitrata u vodi, te će uz teoretski dio na kvizu predstaviti i rezultate testiranja uzoraka bunarske vode na nitrate. Donijeli su ukupno četrnaest uzoraka bunarske vode iz Županje, Bošnjaka, Gradišta, Cerne, Privlake, Rajevog Sela i Strošinaca. Prvi dio sata tog (inače veselog, pravog pokladnog) utorka, 21. veljače protekao je u predstavljanju APCP projekta s naglaskom na promociji mjera dobre poljoprivredne prakse u očuvanju kvalitete voda, te nužnosti racionalne potrošnje i zaštite voda u svakodnevnom životu svih nas, bez obzira na djelatnost kojom se bavimo. Drugi dio sata učenici su testirali uzorke vode pomoću kolorimetara za nitrate koji se koriste na našem projektu. Rezultati su unatoč malom broju uzoraka bili vrlo šaroliki, od minimalnih do uistinu visokih koncentracija nitrata u bunarskoj vodi.

Učenici koji sudjeluju u eko-kvizu sudjelovat će uz svoje profesore i na završnoj ekskurziji APCP projekta krajem svibnja ili početkom lipnja, na kojoj će se uz kolege i kolegice iz Županje družiti i s učenicima iz Osječko-baranjske i Varaždinske županije, te u praksi upoznati neke od mjera dobre poljoprivredne prakse u zaštiti voda.
 

 

/upload/tbl_novosti/zupanja_eko4_101656.jpg /upload/tbl_novosti/zupanja_eko5_10175.jpg
PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA