APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
Radionica u srednjoj školi u Đakovu
Radionica u srednjoj školi u Đakovu
Dana 2. veljače u srednjoj školi Antuna Horvata održana je analiza uzoraka vode za piće i prezentacije na temu dobre prakse u poljoprivredi i nitratne direktive.

Na dan proslave 125 godina rada Obrtničke škole Antuna Horvata iz Đakova održana je radionica na temu dobre poljoprivredne prakse i nitratne direktive. Kako bi se spomenute teme što više približile učenicima prethodno je održana analiza vode iz domaćinstava učenika. Analizirani su uzorci vode koje s učenici donijeli sa područja cijele Đakovštine, a od ukupnog broja uzoraka oko 15% imalo je koncentraciju nitrata iznad dozvoljene - iznad 50 mg/L. 

Nakon provedene analize učenicima su prezentirane novosti s područja dobre poljoprivredne prakse,razlozi za provedbu nitratne direktive i njeni zahtjevi, te ciljevi i rezultati APCP projekta. Prezentacije su vodili djelatnici APCP  Katrin Gnjidić i Davor Antinac.

U Đakovu smo započeli sa još jednom zanimljivom inicijativom. Naime, u želji da što više saznamo o razmišljanju o poljoprivredi i viziji budućih generacija - budućih proizvođača, obrtnika, studenata - odlučili smo provesti opsežnu anketu po srednjim školama. Anketa obuhvaća raznolika pitanja koja se dotiču trenutnog stanja u poljoprivredi, znanja farmera, korištenja novih tehnologija, odnosa prema ekološkoj proizvodnji itd. Ukupno će se obuhvatiti više škola i više stotina učenika u iz raznih krajeva Hrvatske. Uvjereni smo da ćemo tom aktivnosti doznati mnoge zanimljive poruke i ocjene stanja od onih koje često nepravedno zaobilazimo U Đakovu je anketom obuhvaćeno 180 učenika poljoprivrednog usmjerenja.


Kako nebi sve prošlo samo u ozbiljnim tonovima, na samom kraju druženja učenici su nas iznenadili i svirkom u majstorskoj kombibaciji harmonike i kontrabasa.
Svim učenicima i nastavnicima obrtničke škole Antuna Horvata zahvaljujemo na entuzijazmu i predivnom druženju! 
 

/upload/tbl_novosti/apcp_srednja_skola_djakovo1_10263.jpg /upload/tbl_novosti/apcp_srednja_skola_djakovo2_102612.jpg /upload/tbl_novosti/apcp_svirka_djakovo_102619.jpg
PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA