APCP - Projekt kontrole onečišćenja u poljoprivredi

ENGLISH HRVATSKI
PROJEKT KONTROLE ONEČIŠĆENJA U POLJOPRIVREDI
   
NOVOSTI
Prvi operativni sastanak - studija određivanja NVZ
Prvi operativni sastanak - studija određivanja NVZ
Počela provedba studije "Određivanje zona ranjivih na nitrate (NVZ) i ekonomski utjecaj Nitratne direktive na RH"

U skladu sa preliminarnim dogovorom dana 5 siječnja 2012 održan je prvi operativni sastanak u sklopu provedbe studije. Prethodno su odabrani predstavnici ključnih institucija koje sudjeluju kao dio radne skupine. Na sastanku su bili prisutni Pavel Trojaček koordinator, Jan Klir voditelj tima, Ana Hrabankova stručnjak za nitratne zone, Marie Trantinova stručnjak za ekonomsku analizu te Vlatko Kadić stručnjak za GIS. Od strane ključnih institucija bili su prisutni Marija Rajčić Marjanović
Darko Rajhenbah, Đorđa Medić, Ivan Šnajder ispred Hrvatskih voda, Željka Fatović HPA, Miranda Šeput - Institut za tlo, Mislav Šatović i Bonoventure Nikolić ispred APPRRR,  Darko Pavlović ispred MZOP te Miroslav Božić, Miljenko Rakić, Andreja Martonja Hitrec,Branka Palčić

Svrha sastanka bila je međusobno upoznavanje tima tvrtke "Ekotoxa" sa predstavnicima ključnih institucija te razgovor o razmjeni prijeko potrebnih podataka. G. Božić, voditelj bivše uprave za poljoprivredu politiku i međunarodnu suradnju otvorio je sastanak pri čemu je objasni pozadinu zbivanja i izrazio nadu za nesmetan i uspješan razvoj aktivnosti i suradnju između svih uključenih subjekata. Također je podsjetio na spremnost APCP tima i Ministarstva za potporu i pomoć u provedbi.
Predstavljanje tvrtke "Ekotoxa" održao je g. Pavel Trojaček Kroz prezentaciju i pri tome informirao sudionike o povijesti, referencama i iskustvu tvrtke. Također izrazio spremnost za komunikaciju s predstavnicima ključnih institucija izravno, bez potrebe za svakodnevnim posredovanjem tima APCP ali uz potpunu međusobnu informiranost.

Provedbu programa NVZ i iskustva u europskim zemljama predstavio je g. Jan Klier Pri tome je iznio neke od glavnih problema i prepreka u procesu određivanja koji su uočeni u prošlosti.

Članovi tima Ekotoxe pojedinačno su se predstavili i pojasnili svoje mjesto i ulogu u timu. Nakon njih predstavnici ključnih institucija predstavili su svoje djelokruge aktivnosti i prokomentirali dostupnosti potrebnih podataka. Također su predložili daljnje korake u komunikaciji i predložili termine sastanka unutar matičnih institucija.

 

/upload/tbl_novosti/ekotoxa_112429.jpg
PREUZIMANJE DOKUMENTACIJE
Kliknite ovdje za stranicu sa svim dokumentima za preuzimanje.
PRETRAŽIVANJE
TRAŽI
COPYRIGHT 2010. ACPC SVA PRAVA PRIDRŽANA